- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

S-a deschis prima anchetă după ce buletinul lui Marcel Ciolacu a ajuns pe mâinile hackerilor

30 Jan, 16:56 • Bumbeneci Diana
Au început anchetele generale cu privire la breșa de securitate produsă azi. Buletinul premierului Ciolacu a ajuns pe mâinile hackerilor.
S-a deschis prima anchetă după ce buletinul lui Marcel Ciolacu a ajuns pe mâinile hackerilor

S-a deschis prima anchetă după ce buletinul lui Ciolacu a ajuns pe mâinile hackerilor. Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a fost notificat și colaborează cu alte autorități cu competente în domeniul securității cibernetice la investigarea incidentului.

S-a deschis prima anchetă după ce buletinul lui Ciolacu a ajuns pe mâinile hackerilor

„Directoratul National de Securitate Cibernetică (DNSC) a fost notificat despre breşa de securitate de la Camera Deputaţilor și colaboreaza în acest moment cu alte autorități cu competente în domeniul securității cibernetice la investigarea incidentului”, spune pentru MEDIAFAX coordonatorul Direcţiei Comunicare, Marketing şi Media al DNSC, Mihai Rotariu.

El precizează că, fiind o investigație care este în derulare, în acest moment nu poate oferi mai multe detalii.

Ai mai putea citi și: O nouă ședință istorică la Guvern! Încep discuțiile oficiale privind alegerile anului 2024

O plângere va fi depusă la DIICOT.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Incidentul a fost confirmat de Secretariatul General al Camerei Deputaţilor, care a anunţat că, până acum, nu a fost făcută nicio solicitare de răscumpărare.

„În acest moment, nu avem nicio solicitare de răscumpărare a datelor. A avut loc într-adevar o breșă de securitate. În acest moment, nu avem nicio solicitare de răscumpărare a datelor. Este important de menționat faptul că majoritatea datelor la care se face referire sunt date prezentate pe site sau care pot fi făcute publice ca urmare a unei solicitări pe Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la date de interes public”, menționează Secretariatul General al Camerei Deputaților.

Totodată, Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) împreună cu Departamentul Cyberint din Serviciul Român de Informaţii (SRI) lucrează împreună pentru a închide breşa de securitate şi pentru a afla cine sunt hackerii care au furat datele parlamentarilor.

Între timp, hackerii au trimis o cerere de răscumpărare pe adresa oficială de e-mail a Camerei Deputaţilor, după furtul de date oficiale, printre care s-ar afla şi buletinul premierului Marcel Ciolacu.

Ai mai putea citi și: Ce partide preferă românii înainte de marile alegeri din 2024. Sondaj CURS

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult