- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Doi tineri sibieni și-au văzut visul cu ochii după ce au plecat în Laponia. „Se câștigă între 2.500 și 4.500 de euro”

03 Mar, 21:00 • Cornel Ghimeșan
Doi tineri din Sibiu își trăiesc visul cu ochii în Laponia. În fiecare iarnă se bucură de adevărate aventuri, se plimbă cu sania trasă de reni și câini Husky și trăiesc magia sărbătorilor în apropierea casei lui Moș Crăciun.
Doi tineri sibieni și-au văzut visul cu ochii după ce au plecat în Laponia. Se câștigă între 2.500 și 4.500 de euro

Teodora și Andrei merg an de an, de la mijlocul lunii noiembrie până la sfârșitul lunii februarie, în Laponia, unde își iau joburi sezoniere care să le asigure traiul acolo. Cei doi au primit o ofertă din partea unei companii din Marea Britanie, cu activitate în Laponia, și au avut la dispoziție doar 24 de ore pentru a decide dacă pleacă sau nu în această aventură. Fiind tineri și cu multe visuri, au acceptat să se bucure de această călătorie încântătoare.

Teodora Bboc e studentă, iar călătoriile prin lume au devenit parte din stilul ei de viață. Și-a dorit de multă vreme să călătorească în Laponia, însă prețurile uriașe necesare unei astfel de vacanțe a cam pus-o pe gânduri. Totuși, nu a renunțat la visul ei și a căutat noi variante de a ajunge acolo. Și-a văzut visul cu ochii după ce a aplicat la un job postat de o companie din UK.

Citește și S-a găsit soluția prețurilor mai mici pe plajele din România. Anunțul Ministerului Turismului

”Am căutat pe internet business job in Lapland și prima opțiune a fost o companie din Londra, care căuta să angajeze un business representative. Eu sunt din Sibiu, dar merg la facultate la Cluj, la Universitatea Babeș-Bolyai, sunt studentă în anul III, la Administrarea Afacerilor, pe limba germană. M-am gândit că un job care face referire la business mi s-ar potrivi, fără să știu însă în ce constă”, a povestit ea pentru Gândul.

Doi tineri sibieni și-au văzut visul cu ochii după ce au plecat în Laponia. „Se câștigă între 2.500 și 4.500 de euro”

Cu toate că nu avea experiență la acea vreme, fiind studentă în anul I, a fost selectată pentru interviu și a primit și ofertă. ”La nici o săptămână, am fost întrebată dacă pot călători în următoarele 24 de ore în Laponia. Le-am zis că pot, dacă vine și prietenul meu cu mine. El nici nu știa că am aplicat la acest job. Mi-au zis că OK, facem un interviu și cu el. Le-a plăcut și de Andrei. Ne-au făcut oferta pentru un contract de trei luni și jumătate. Mi-am amânat examenele pentru sesiunea de restanțe, am avut înțelegere din partea profesorilor. Am semnat contractul și am primit biletele de avion. Salariul era foarte bun comparativ cu România”, a mai spus Teodora.

Celor doi tineri li s-a făcut training când au ajuns în Laponia. Job-urile lor presupuneau să se ocupe de turiștii din Marea Britanie, să vândă și să organizeze excursii opționale. ”Am învățat despre temperaturi, activități, excursii cu reni, cu Husky și am avut șansa de a experimenta toate aceste activități, pentru noi a fost ca o vacanță. Mentalitatea lor este că nu poți vinde ceva dacă nu ai avut experiența respectivă”.

Inițial au avut un șoc uriaș când au ajuns acolo din cauza temperaturilor extrem de scăzute. ”În decembrie, este cea mai întunecată lună de aici, nu mai avem lumina soarelui deloc, este doar acea lumină de după apus de la noi. O lună întreagă scade până pe 21 decembrie, când nu avem lumină deloc. La început, a fost un șoc destul de mare. Am experimentat însă cea mai frumoasă auroră boreală, la ora 15.30, în decembrie, care a durat aproape opt ore. Întunericul aici are o frumusețe aparte, nu este ca la noi, unde poate ai avea nevoie de lanternă. Noi ne plimbăm prin pădure fără lumină artificială și vedem datorită reflexiei zăpezii, este super”, a mai spus tânăra.

Citește și O româncă a fost amendată cu 1.000 de lei, după ce intrat cu bichonul într-un parc interzis animalelor. Ce s-a întâmplat după

Seriozitatea celor doi tineri i-au convins pe superiori să merită mai mult, așa că după ce au reușit să aducă fiecare în jur de 1.000 de turiști pe săptămână, au fost promovați.

”De exemplu, primești cazare la hotel de 4 stele și mâncare în regim all inclusive foarte diversificată, din bucătăria internațională. Ai acces la SPA, ai inclus cel mai bun echipament de schi, dar și skipass-ul, care costă 700 de euro, Levi fiind o stațiune de schi foarte mare, ai reduceri la toate barurile. Nu avem niciun fel de cheltuială. Ca salariu, se câștigă între 2.500 de euro și 4.000 de euro, în funcție de performanță”, a continuat Teodora.

 

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult