- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

SONDAJ: Care sunt principalele probleme din ţările G20. Preocupările legate de mediu au trecut pe locul 2

07 Nov, 14:40 • stefan.vlad
Care sunt principalele probleme din ţările G20. Inflaţia galopantă, criza datoriilor în defăşurare şi problemele legate de costul vieţii reprezintă cele mai mari ameninţări la adresa mediului de afaceri din ţările G20 în următorii doi ani, conform datelor Forumului Economic Mondial.
SONDAJ: Care sunt principalele probleme din ţările G20. Preocupările legate de mediu au trecut pe locul 2

Care sunt principalele probleme din ţările G20. Potrivit sondajului de opinie realizat de Centrul pentru noua economie şi societate al Forumului Economic Mondial, inflaţia a crescut la niveluri nemaiîntâlnite în ultimele decenii, ceea ce a determinat o treime dintre ţările G20 să considere creşterea preţurilor drept principala lor preocupare, conform Reuters.

Care sunt principalele probleme din ţările G20

Deşi băncile centrale din întreaga lume s-au angajat pe o cale agresivă de înăsprire a politicilor, eforturile lor de a domoli inflaţia riscă să ducă economia mondială în recesiune.

Sondajul, care are loc înainte de COP27 din Egipt şi de summitul G20 din Indonezia de la sfârşitul acestei luni, a arătat, de asemenea, că preocupările legate de mediu au trecut pe plan secund pentru prima dată în ultimii ani, în timp ce lumea se ocupă de probleme socio-economice mai imediate, de la consecinţele războiului din Ucraina la criza costului vieţii.

Atacurile cibernetice, în ciuda creşterii numărului de cazuri de încălcare a securităţii datelor şi a ameninţărilor la adresa securităţii bazate pe tehnologie, au fost printre riscurile cel mai puţin menţionate.

Citeşte şi: Continuă urgia creditelor? Specialiștii se așteaptă ca BNR să crească din nou, mâine, rata cheie la 6,75% și să ridice iar prognoza de inflație

Peste 71% dintre europeni, nevoiți să își reducă cheltuielile pentru alimentație

Un studiu relizat de IRI a scos în evidență faptul că europenii sunt puternic afectați de criză economică, iar peste 71% dintre ei sunt obligați să își reducă semnificativ cheltuielile și au realizat acest lucru prin schimbări în ceea ce privește obiceiurile de cumpărătui și alimentație.

Inflația în creștere și criza economică afectează aproximativ 3 sferturi din populația Europei. Oamenii sunt nevoiți să își reducă drastic cheltuielile zilnice, în ceea ce privește bunurile și alimentele. Conform unui studiu realizat de IRI și citat de Bloomberg, 71% din populația Europei se află în această situație.

Studiul s-a bazat pe intervievarea a 3000 de persoane din șase piețe europene cheie. Acesta a arătat că aproximativ 71% au făcut schimbări semnificative în obiceiurile lor de cumpărături și alimentație. De asemenea, 58% dintre rezidenți au redus cheltuielile pentru bunurile esențiale, iar 35% au început să-și folosească economiile sau să apeleze la împrumuturi pentru a plăti facturile curente. (Citeşte AICI mai multe detalii)