- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât costă pachetul cu alimente pe care îl vor primi românii înainte de Paște? Marcel Boloș a făcut anunțul

25 Mar, 13:19 • Constantin Cristina
S-a aflat cât costă pachetul de 25 de kilograme cu alimente pe care îl vor primi 2,4 milioane de români înainte de Paște, alături de voucherele pentru alimente. Marcel Boloș a precizat.
Cât costă pachetul cu alimente pe care îl vor primi românii înainte de Paște? Marcel Boloș a făcut anunțul

Pachetele cu alimente ajung la români luna viitoare, cum a precizat ministrul Investițiilor și proiectelor europene. Așadar, anul acesta se acordă șase tranșe de pachete cu alimente și mese calde pentru 2,4 milioane de români care se află în situații critice, a informat antena 3 CNN.

Citește și: Vești extraordinare pentru românii vulnerabili. Marcel Boloș anunță un nou pachet de vouchere și ajutoare. „Vom sprijini vârstnicii, copiii, persoanele cu dizabilități, familiile monoparentale”

„Zahăr, ulei, făină, mălai și multe altele, produse românești. O nouă tranșă de pachete de 25 kg cu alimente vor ajunge zilele acestea în casele românilor vulnerabili. Mi-am rugat colegii să facă tot ce ține de ei pentru ca sprijinul să ajungă către cei 1,18 milioane de beneficiari înainte de Sărbătorile Pascale. Și au reușit”, a declarat Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și proiectelor europene.

Cât costa un pachet cu alimente

Ministrul a anunțat că dacă ar cumpăra produsele care se află în pachet, din magazine, acestea ar costa 390 de lei.

„Astăzi (vineri – n.r.) am fost în vizită de lucru la Urlați, unde este cel mai mare depozit din țară, să mă asigur că totul funcționează corespunzător. Dacă am cumpăra produsele din pachet de la raft ar costa 390 de lei. În total, valoarea pachetelor care ajung către români în această perioadă este de 50 de milioane de euro şi înseamnă 30 de tone de alimente. Îi felicit pe toți cei implicați în acest program, care este un real succes. Vom continua să protejăm securitatea alimentară și în următorii ani, fie sub formă de pachet alimentar, fie sub formă de voucher, iar întâietate vor avea întotdeauna producătorii naționali”, a transmis Marcel Boloş, vineri, pe pagina de Facebook.

Cât costă un pachet cu alimente
Cât costă un pachet cu alimente

Ce alimente sunt în pachete

Pachetele destinate românilor sărmani conțin alimente de bază, pe care orice român ar trebui să le aibă în casă.

– făină albă de grâu (5 pungi de 1 kg);

– mălai (4 pungi de 1 kg);

– paste făinoase (2 pungi de 400 g);

– ulei (4 sticle de 1 l);

– zahăr (2 pungi de 1 kg);

– orez (4 pungi de 1 kg);

– conserve din carne de vită (5 cutii de 300 g);

– conserve din carne de porc (3 cutii de 300 g);

– conserve pate de ficat de porc (5 cutii de 200 g);

– borcane de compot de fructe (2 borcane de 720 ml);

– gem de fructe (1 borcan de 360 g);

– gem de fructe dietetic (1 borcan de 360 g).

„Sprijinul pentru alimente și mese calde acordat românilor vulnerabili continuă și în 2023, odată cu majorarea cu 12,5% a pragului de venit până la care se acordă dreptul. Au fost virate sumele pentru prima tranșă de anul acesta, adică a tranșa a V-a din program, de care vor beneficiază aproape 2,4 milioane de români. Ne respectăm astfel promisiunea față de oameni, aceea de a avea grijă de nevoile lor imediate.

Pe lângă voucherele sociale pentru alimente, vom continua distribuirea pachetelor cu produse alimentare și în acest an, cu o nouă tranșă în luna aprilie. De asemenea, românii din medii vulnerabile primesc 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie. Adăugând la acestea sprijinul pentru rechizite și îmbrăcăminte acordat elevilor, trusourile pentru mamă și nou-născut, voucherele pe care le pregătim pentru îmbunătățirea condițiilor de locuit și pentru achiziționarea de electrocasnice, putem vorbi în 2023 despre un amplu pachet de măsuri sociale finanțat din fonduri europene, 1,8 miliarde de euro într-un singur an”, a precizat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

Cei mai mulți beneficiari se află în localitățile: București (122.000), Suceava (90.879), Iași (90.196), Dolj (89.801) şi Bacău (82.410).

Politicanul a mai precizat faptul că, oamenii care primesc aceste pachete nu au voie să le vândă, altfel vor suporta sancțiuni dure. Aceștia riscă să fie excluși din programul pentru susținere. Scopul proiectului are în vizor trecerea cu bine peste această perioadă dificilă a oamenilor fără condiții.

Alte articole: Ajutoare alimentare înainte de Paşte. Ce conţin şi ce categorii de români vor beneficia de cele 24 kg alimente