- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ireal! Tarifele petrolului scad într-un ritm alarmant. Ce a influențat această reducere

21 Apr, 15:19 • Constantin Cristina
Semne ale unei recesiuni? Prețurile petrolului scad ireal de rapid și a ajuns la cel mai redus nivel de la sfârșitul lunii martie.
Ireal! Tarifele petrolului scad într-un ritm alarmant. Ce a influențat această reducere

Tarifele petrolului au început să scadă într-un ritm alarmant de joi, cu aproximativ doi dolari pe baril, ajungând chiar la cel mai redus nivel de la sfârșitul lunii precedente, a transmis Reuters. Această scădere a fost influențată de temerile că o posibilă recesiune ar putea afecta vânzările de combustibil, în contextul în care prețul benzinei din SUA s-a scumpit și el.

Citește și: Petrolul a atins marți cele mai scăzute valori, după ce inflația a stârnit o întreagă panică asupra cererii pe piață

Tarifele petrolului scad într-un ritm alarmant

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 1,98 dolari, sau cu 2,4%, pentru a se tranzacţiona la 81,14 dolari pe baril, informează News.ro.

Contractele futures pentru ţiţeiul West Texas Intermediate (WTI) din SUA au scăzut cu 2,05 dolari, sau cu 2,6%, la 77,11 dolari pe baril.

Cine se dezvoltă în același timp cu prețurile petrolului sunt piețele de acțiuni. De asemenea, au scăzut, cum era de așteptat după rezultatele nu prea bune ale Tesla ți ale altor companii mari.

„La sfârşitul zilei, unul dintre marile motive pentru care alunecăm este teama de recesiune”, a declarat Bob Yawger, director general pentru contractele futures pentru energie la Mizuho.

petrol
petrol

Numărul șomajelor ale americanilor a crescut în decursul săptămânii trecute, constatând astfel faptul că, piața muncii a încetinit după un an de majorări ale ratei dobânzilor cheie de către Rezerva Federală a SUA.

Falimentul băncii americane Silicon Valley Bank (SVB), provocat de retragerile masive ale clienților, a reaprins spectrul unei „bank run” sau al unei panici bancare. Băncile și autoritățile sunt departe de a fi neputincioase în fața acestui risc, scrie AFP.

Astfel, nu există „niciun risc semnificativ” de contagiune în Europa, potrivit comisarului european pentru economie, Paolo Gentiloni; băncile franceze „nu sunt expuse” la SVB, potrivit Băncii Franței, în timp ce președintele Joe Biden a afirmat că americanii pot „avea încredere” într-un sistem bancar „solid” și că va face „tot ce este necesar” pentru ca acesta să rămână așa.

Alte articole: Continuă evoluția negativă de piața petrolieră. Prețul petrolului a scăzut miercuri cu peste 1% la 82,28 dolari pe baril

Urmărește Daily Business pe Google News