- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Radu a dat lovitura cu casele tip A Frame, aflate în inima Maramureșului. Bărbatul s-a întors în țară după 20 de ani locuiți în Franța: „Am vrut să schimbăm un pic viaţa”

15 Jan, 14:03 • stefan.vlad
Radu a dat lovitura cu casele tip A Frame, aflate în inima Maramureșului. Cabanele construite pe pământ, în mijlocul naturii, departe de agitaţia oraşelor şi staţiunilor, sunt pentru aventurieri şi pentru cei care caută intimitate. Tiny houses sunt foarte confortabile, iar turiştii au prins gustul noului trend.
Radu a dat lovitura cu casele tip A Frame, aflate în inima Maramureșului. Bărbatul s-a întors în țară după 20 de ani locuiți în Franța: Am vrut să schimbăm un pic viaţa

Radu a dat lovitura cu casele tip A Frame. Lumină naturală, de la răsărit până la apus, intimitate şi o privelişte de vis. Asta îi aşteaptă pe turiştii care ajung la Berinţa, în Maramureş. Cocoţate pe platforme de lemn, cinci căsuţe tip dom geodezic, pe care le confunzi uşor cu nişte igluuri, te transportă în altă lume.

Citește și: O adolescentă de 17 ani și-a folosit economiile pentru a-și deschide o afacere. În ce a investit 2000 de dolari

Radu a dat lovitura cu casele tip A Frame

Casele tip A Frame, cabane construite cu acoperişul în două ape, devin tot mai populare. După două decenii petrecute în Franţa, Radu s-a întors acasă pentru a construi căsuţele visate în jurul unui lac.

„Am vrut să schimbăm un pic viaţa. Am fost plecaţi timp de 20 de ani copiii începeau şcoala şi am decis să aducem copiii în ţara noastră. Cabana asta e cu jacuzzi, 1.250 lei pe noapte. Momentan avem trei şi să vedem cum decurg treburile, poate mai facem”, spune Radu Gheorghe, administratorul căsuțelor, potrivit Observatornews.ro.

O noapte de cazare în căsuţele originale porneşte de la 600 de lei. Prețul crește dacă turiștii optează pentru pachete de vacanţă în care au incluse deplasări pe pârtii sau vizite la obiectivele turistice din zonă. Capacitatea unei astfel de cabane este de şase persoane, o cazare prietenoasă pentru familiile cu copii.

„Un loc unde am început, pot să spun, viaţa de familie, deoarece în acest loc minunat am ales să organizez cererea în căsătorie a iubitei mele. Am ales acest loc datorită peisajului şi a locaţiei/ A fost o experienţă cu adevărat magică pentru mine şi pentru viitorul meu soţ. E un loc memorabil. Indiferent de anotimp, experienţa e una de basm„, spun câțiva turiști.

Povestea de succes a doi soți români care și-au transformat pasiunea într-o afacere

Marius și Oana Dorobanțu sunt doi soți români care au dat lovitura în afaceri. Au stat 20 de ani în Italia, iar apoi au decis să se întoarcă în România și să pună pe picioare o afacere de succes.

Atuni când a plecat în Italia, Marius avea doar 27 de ani. Plecase cu gândul să facă 50.000 de euro și apoi să se întoarcă acasă pentru a-și termina locuința. Nu a fost atât de ușor să reușească ce și-a propus, astfel că a reușit abia după 20 de ani să se întoarcă înapoi acasă.

Când am plecat în Italia, ca tot românul, eram tânăr, aveam 27 de ani, am zis că mă duc, fac 50 de mii de euro, vin acasă, îmi fac o casă și am terminat. Săracii 50 de mii de euro s-au făcut de mai multe ori și nu am mai reușit să mă întorc”, spune Marius.

După ce a revenit în România, Marius s-a folosit de pasiunea și cunoștințele lui despre gastronomie și a deschis o mică afacere în domeniul produselor tradiționale românești. A învățat să prepare mezeluri tradiționale de la bunica lui, iar soția i-a susținut pasiunea, de asemenea. (Citește AICI mai multe detalii)