- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Oracle va deveni al patrulea producator de servere din lume, dupa achizitia Sun

21 Apr, 12:45 • Redactia DailyBusiness
Producatorul de software de business Oracle va deveni al patrulea producator de servere din lume dupa achizitia Sun Microsystems, pe o piata estimata la 17 miliarde de dolari (13 miliarde de euro), scrie Reuters.
Oracle va deveni al patrulea producator de servere din lume, dupa achizitia Sun

Principalii competitori ai Oracle pe aceasta piata sunt IBM, Hewlett-Packard si Dell.

Oracle ocupa deja a doua pozitie in topul celor mai mari producatori de software de business din lume, dupa IBM, iar achizitia Sun va duce la intarirea acestei pozitii.

Din punctul de vedere al lui Oracle, achizitia Sun ii va da control asupra platformei Java, care va ajuta foarte mult produsele software ale Oracle. Lucru defavorabil principalului competitor IBM, sau SAP, care si-a construit afacerea de software in jurul Java, scrie Reuters.

Compania Oracle Corp. a anuntat recent achizitia Sun Microsystems Inc. pentru 7,4 mld. dolari (5,66 mld. euro).

Se asteapta ca noua achizitie sa ridice castigurile Oracle cu cel putin 15% in primul an, dupa incheierea tranzactiei, aceasta urmand a fi finalizata in vara aceasta.

Compania Sun a fost considerata drept obiectiv de preluare pentru International Business Machines Corp, HP, Dell Inc si Cisco Systems Inc.

La inceputul lunii aprilie, IMB si-a retras oferta de preluare, tranzactie evaluata la 7 miliarde dolari (5,35 mld. euro), care ar fi marit competitivitatea serverelor de calculatoare produse in fata unor rivali precum Hewlett-Packard Co (HP), dupa ce oficialii Sun au anuntat ca nu mai considera IBM ca fiind unicul partener de negocieri.