- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Câți bani câștigă un șofer al mașinii de gunoi, angajat la stat, în Sectorul 5 din București. Salariul pentru care aproape toți își dau demisia la scurt timp

29 Apr, 22:43 • Stefan Simion
Rareș Hopincă, city manager al Sectorului 5, a dezvăluit ce salariu este oferit de companiile edilitare ale Sectorului 5. Potrivit oficialului, un șofer la salubritate, cu experiență, poate încasa chiar 5.000 de lei pe lună, net.
Câți bani câștigă un șofer al mașinii de gunoi, angajat la stat, în Sectorul 5 din București. Salariul pentru care aproape toți își dau demisia la scurt timp

Sectorul 5 are propria companie de salubrizare. Angajații din această zonă au salarii considerabile. Iată cât se câștigă.

„Avem periodic acțiuni de recrutare pentru companiile Consiliului Local. La noi în sector, salubrizarea este asigurată de compania Salubrizare Sector 5, care este a Consiliului Local, lucrările de infrastructură sunt realizate de Infrastructură Sector 5, care este compania Sectorului 5.

Îngrijirea spațiilor verzi este asigurată de Amenajare Edilitară Sector 5, deci avem companii care periodic recrutează forță de muncă din sector, a declarat Rareș Hopincă, la Gândul.

Administratorul public al Sectorului 5 a precizat care sunt salariile oferite de companiile Consiliului Local.

„Pornim de la salariul minim pe economie, net, pentru un job entry-level, și putem ajunge, de exemplu, pentru un șofer de la salubritate, care are ceva experiență, poate câștiga și peste 5.000 de lei pe lună, în funcție de numărul de ore pe care le lucrează”, a detaliat Rareș Hopincă.

Rateș Hopincă, despre salariu
Rateș Hopincă, despre salariu

Vezi și: Fermierii au dat alerta! Românii mănâncă cereale modificate genetic

Ce salariu primește un muncitor necalificat, de la bugetul de Sector

Un muncitor necalificat poate câștiga 3.000 de lei pe lună, net la Sectorul 5.

„Un maistru, la infrastructură, poate să ajungă și la 6.000 de lei pe lună, tot în funcție de numărul de ore pe care le lucrează. Un muncitor necalificat, de asemenea, dacă lucrează responsabil, poate să ajungă și la 3.000 de lei pe lună”, a completat Rareș Hopincă.

Din păcate, pentru mulți, nivelul de salarizare este neatractiv. Astfel, preferă să plece în străinătate pentru joburi mai bine plătite. Alții preferă ajutorul primit de la stat. City managerul Sectorului 5 a precizat că foarte mulți angajați aleg să părăsească posturile după scurt timp.

„Marea problemă în ceea ce privește angajarea forței de muncă din sector este că prea puțini rămân. Să zicem că angajăm 100 de oameni și din ei mai rămân 15, și suntem nevoiți să reluăm procedura de angajare din nou și din nou, lucru pe care îl facem, cel puțin trimestrial se fac angajări. Este vorba de o categorie de angajați cu o volatilitate mare pe piața forței de muncă”, a mai transmis Rareș Hopincă.

Ai mai putea citi și: Despăgubiri pentru o categorie de români! APPR: „Iată că se anunță un al doilea pachet de asistență, mai mare, e vorba de 100 de milioane de euro”

Tags:
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult