- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat tarifele RCA până la sfârșitul anului 2023. La ce ar trebuie să fie atenți șoferii și asiguratorii?

19 Sep, 16:57 • cristian.barbu
Valentin Ionescu, director general al Direcției Generale Asigurări din cadrul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a anunțat luni propunerea de prelungire până la 31 decembrie a Hotărârii de Guvern care reglementează tarifele maxime practicate de societățile de asigurări.
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat tarifele RCA până la sfârșitul anului 2023. La ce ar trebuie să fie atenți șoferii și asiguratorii?
În cadrul unei dezbateri organizate de Comisia economică din Senat care a avut loc la Palatul Parlamentului, directorul general Direcţiei Generale Asigurări, Valentin Ionescu a precizat următoarele:

„Consiliul ASF a aprobat un proiect de prelungire a Hotărârii de Guvern care stabileşte tarifele maximale pe care societăţile de asigurări le vor practica, adică cele de la sfârşitul lunii februarie 2023. Propunerea noastră este de a prelungi această HG până la data de 31 decembrie. Nu există modificări, avem o simplă propunere de prelungire a HG, este un proiect pe care noi l-am înaintat Ministerului de Finanţe”.

Întrebat despre consecințele acestei limitări, Ionescu a afirmat că această măsură a adus beneficii cumpărătorilor de polițe RCA, deoarece companiile de asigurări au calculat tarifele pe baza prețurilor din ultima lună a lunii februarie, conform informațiilor furnizate de Agerpres

Citește și: Categoria de angajați care va primi salariu de 7.400 de lei din 1 noiembrie 2023. „S-a discutat şi de bani pentru concedii sau bonuri de masă

Autoritatea de Supraveghere Financiară - ASF

Stabilitate și avantaje pentru consumatori în urma noii HG privind polițele RCA

„De când a fost în vigoare această HG, noi am monitorizat evoluţiile din piaţă şi cred că a adus un avantaj consumatorilor, celor care îşi cumpără poliţe RCA, în sensul că asigurătorii s-au raportat la preţurile raportate la sfârşitul lunii februarie. Am încercat să evităm creşterea tarifelor cu inflaţia, cu alte costuri care au putut apărea în această perioadă, având în vedere că asigurătorul cel mai mare de la acel moment a ieşit din piaţă. Deci ne-am dorit să avem o stabilitate în piaţă pe care am avut-o, o repartizare a cotei de piaţă rămase după ieşirea Euroins cât mai uniformă şi corectă către societăţile care îşi pot permite această cotă – şi lucrul acesta s-a întâmplat – şi o stabilitate a preţurilor în marja pe care companiile de asigurări au avut-o la sfârşitul lunii februarie”, a mai prezicat directorul general ASF.

Vezi și: Cât de pregătită e Armata Română să intervină în criza dronelor rusești. General român: „Suntem gata să utilizăm toată puterea militară