- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sebastian Burduja susține eliminarea subvențiilor la energie, de care beneficiau românii „Este o presiune majoră asupra bugetului de stat”

23 Aug, 12:46 • Constantin Cristina
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, este de acord cu eliminarea plafonării prețurilor la energie electrică din cauza găurii uriașe de la stat.
Sebastian Burduja susține eliminarea subvențiilor la energie, de care beneficiau românii „Este o presiune majoră asupra bugetului de stat”

Statul intenționează să elimine măsura de plafonare a facturilor la energie electrică, pe care, inițial a spus că va fi valabilă până în 2025, a informat digi24.ro. Cei care vor beneficia de excepția de a mai avea prețuri scăzute vor fi românii cu venituri modeste, care s-ar fi putea bucura de aplicarea plafonării.

Citește și: ADIO subvenții la energie! Românii vor plăti mai mulți bani la facturi începând din această toamnă. Milioane de români sunt vizați

Sebastian Burduja susține eliminarea subvențiilor la energie de care beneficiau românii „Este o presiune majoră asupra bugetului de stat”

„Trebuie să țintim măsurile de sprijin către consumatorii vulnerabili. Una e să ai un venit lunar de 1.000 de euro, și alta de 10 000 de euro. S-a decis să reunim toate părțile implicate, să găsim aceste variante”, afirmă Sebastian Burduja, ministrul Energiei.

Sebastian Burduja
Sebastian Burduja

Tot Burduja este de părere că măsura „este o presiune majoră asupra bugetului de stat”. Ministrul Energiei declara că prin scoaterea acestei măsuri s-ar aduce astfel și mai mulți bani la bugetul de stat, în contextul în care se caută acoperirea găurii uriașe.

În prezent, nu există condiționare de venit pentru a beneficia de această compensare, ci sunt doar cele 3 praguri de consum. Astfel, acum prețul este de 0,68 lei/kWh pentru clienții casnici al căror consum lunar este cuprins între 0-100 KWh, de 0,80 lei/kWh pentru clienții casnici al căror consum lunar este cuprins între 100 şi 255 kWh şi de 1,3 lei/kWh pentru un consum lunar de peste 255 kWh.

Mai mult decât atât, stocurile de gaz din țara noastră sunt la peste 80%, o cantitate mult mai mare decât anul trecut în aceeași perioadă, ceea ce înseamnă că nu ar trebui să existe o nouă criză a prețului la gaze.

Alte articole: Academicianul Daniel Dăianu trage un semnal de alarmă. Datoria publică a României atinge cifre alarmante. „Va fi un test sever pentru societate”